null

Bloggar

15 miljoner till vaccinforskning på Sahlgrenska

Ett forskarteam vid Göteborgs universitet och Sahlgrenska Universitetssjukhuset, som fått stöd av Grants office vid Gothia Forum i sin ansökan, har fått 15 miljoner kronor av Vetenskapsrådet för uppföljningsstudier av covid-19-vacciner. Forskningen handlar om att titta på skyddseffekten på sikt och hur bra den är i olika grupper.

Studien täcker alla 21 regioner i Sverige, och har samarbetspartners från flera. Magnus Gisslén, professor i infektionssjukdomar vid Göteborgs universitet och överläkare på infektionskliniken vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset, som forskat och jobbat kliniskt med covid-19 sedan pandemins start, leder arbetet. Läs hela artikeln i Sahlgrenskaliv här. 

Vill ditt forskarteam söka pengar till ett projekt?

För denna ansökan tog forskarteamet kontakt med Grants Office som bidrog med stöd i processen bland annat genom att bolla frågor kring utlysningen och editera texter. Till Grants Office kan du som medarbetare inom hälso- och sjukvården i Västra Götalandsregionen vända dig för att få hjälp med att hitta, ansöka om och administrera externfinansiering till forskningsprojekt.  

Vill du läsa mer om Vetenskapsrådets satsning på forskningsmiljöer som bedriver uppföljningsstudier av covid-19-vacciner, följ denna länk.

Sociala medier

Följ oss även på:

Facebook
Twitter
Linkedin