null

Bloggar

Därför drar VGR igång egen nyhetssajt

Erik Lagersten, kommunikationsdirektör, skriver om varför Västra Götalandsregionen (VGR) startar egen nyhetssajt: “VGR har drygt 53 000 anställda och en omsättning på 62 miljarder. Den verksamhet vi bedriver träffar invånarna varje dag i någon form och förtjänar att synliggöras”.

VGR är en del av landstings-Sverige. Eller det som Ekots podd Det politiska spelet målande beskrev – ”Kommuner bryr sig folk om, riksdag bryr sig folk om. Så fort man säger landstingspolitik somnar man för det är så vansinnigt tråkigt. De flesta politiska journalister är helt ointresserade av landsting. Det är väldigt många anställda och väldigt mycket pengar i rörelse och underbevakat i förhållandet till det.”

Om journalistiken kapitulerar, hur får vi som anställda veta vad som händer, hur får våra invånare en insyn i verksamheten och hur kan våra förtroendevalda redovisa för sina väljare vilka resultat som uppnåtts?
 

För lite rapportering

Skrivs det då inte tillräckligt om verksamheten? Det går ju inte en vecka utan skandalrapporter från någon akut eller BB? Visst är det så, att för de som hamnar under luppen är en sådan granskning arbetsam. Men regionens problem är inte att det är mycket rapportering, utan för lite! Den tid och kunskap som behövs för att kunna rapportera regelbundet om verksamheten finns helt enkelt inte på redaktionerna i Västra Götaland längre, med något eller några lysande undantag.

Omsättning på 62 miljarder

VGR har drygt 53 000 anställda och en omsättning på 62 miljarder. Den verksamhet vi bedriver träffar invånarna varje dag i någon form. En i sin vardagliga form, en resa till jobbet med kollektivtrafiken, om halkan är framme, som ett besök på ortopedakuten, när sinnet är mottagligt, ett huvud som fylls av den vackraste musik en konsert kan ge och så vidare…

Verksamheten och bredden

Verksamheten och bredden förtjänar att synliggöras. Vi startar därför nu en nyhetskanal online, VGRfokus – besök Facebooksidan här. Den rapportering vi som anställda kan sakna får här sin plats. Vad som sker, vad som är på gång, om det besvärliga i vår verksamhet och det som är våra glädjeämnen.

Läs hela ledarartikeln på VGRfokus >>

 

Mediebevakning

Västra Götalandsregionen startar nyhetssajt – vill komplettera lokala journalistiken,  Resumé (17-11-13)  >>

Landsting startar nyhetssajt, Journalisten  (17-11-13) >>

Sociala medier

Följ oss även på:

Facebook
Twitter
Linkedin