Bloggar

Bloggar

Forskning gör dig till en bättre läkare

Svenska endokrinologföreningen delar varje år ut ett forskningsstipendium på 100 000 kronor till en framstående forskare. I år gick det till Daniel Olsson, en yngre läkare och hängiven forskare på Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Daniel Olsson är AT-läkare på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. AT är den allmänna tjänstgöring som alla läkare måste fullgöra för att få sin läkarlegitimation. En AT-tjänst omfattar normalt 21 månader men Daniel Olsson ska vara AT-läkare ett halvår längre eftersom han i sin tjänst valt att kombinera sjukvårdsarbete med forskning.
Just nu tjänstgör han på kirurgen och kallas till akuten vid traumalarm. Men hans forskningsområde är tumörer i hypofysen och ligger inom endokrinologi, den medicinska specialitet som intresserar sig för kroppens tillverkning, utsöndrande och påverkan av hormoner.
– Jag har bestämt mig för att inte göra min AT-tjänst där jag forskar utan vill ta chansen att vara på olika ställen. För mig är det viktigt att använda den här tiden till att bredda mina kunskaper så att jag även kan bli en duktig läkare, förklarar han.

Text: Katarina S Hallingberg


Läs hela artikeln på SU:s webbplats »

Sociala medier

Följ oss även på:

Facebook
Twitter
Linkedin