Bloggar

Bloggar

Forskningspatient - en medborgerlig rättighet?

På Gothia Forums fjärde nationella konferens om klinisk forskning sätts denna fråga i fokus. Den 22-23 oktober samlas cirka 300 personer inom industri, akademi och sjukvård från hela Sverige på Svenska Mässan för att utbyta kunskap, nätverka och samtala om utmaningar inom klinisk forskning och prövning i Sverige.

– Konferensen tar upp ett viktigt ämne och en nyckelfråga för klinisk forskning i Sverige. Att vara forskningspatient är en medborgerlig rättighet men jag tror att alldeles för få känner till det, menar Maria Anvret, Life Science-koordinator, Västra Götaland.
 
På plats finns alla viktiga aktörer representerade från hela Sverige.
– På konferensen möts alla de grupper som måste samarbete för att föra den kliniska forskningen framåt. Vi ser det som vår uppgift att skapa en mötesplats för industri, akademi och sjukvård för att stärka den kliniska forskningen i Sverige, säger Kaj Stenlöf, verksamhetschef Gothia Forum.  

Regeringens utredare för samordning av kliniska studier, Ingrid Petersson och Bengt Westerberg som utreder förutsättningar för registerbaserad forskning presenterar nuläget i dessa utredningar. Konferensen lyfter också det nationella perspektivet med projekt samt initiativ som rör behovet av en nationell Life Science-agenda och samordning av kliniska studier med talare från IVA-projektet “Prövningar för svensk medicin” och Sverige som internationellt centrum för Life Science (SILS).

Konferensen erbjuder ett omfattande program med 9 seminarier som presenteras av över 30 talare kring ämnet klinisk forskning, som exempelvis patientens livskvalitet, vårdens innovationsklimat, patientdriven forskning och vilka som inkluderas i klinisk forskning. Dessa dagar bjuder dessutom på en stor dos praktisk kunskap att ta med sig tillbaka i den kliniska vardagen.

Vi välkomna press att delta under hela konferensen www.gothiaforum.com/konferens2013

Gothia Forum

Gothia Forum är enhet inom Västra Götalandsregionen som har kommit till för att underlätta och driva det kliniska forskningssamarbetet mellan sjukvård, akademi och forskningsindustri i Västra Götaland. Konferensen arrangeras i samarbete med Västra Götalandsregionen genom Regionutvecklingssekretariatet och Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sahlgrenska akademin (Göteborgs universitet), Chalmers Tekniska Högskola och forskningsindustrin (företrädd av AstraZeneca, MSD, Pfizer, LIF och Swedish Medtech).

www.gothiaforum.com

Kontaktperson: Kaj Stenlöf Verksamhetschef Gothia Forum,
Västra Götalandsregionen: 0708-76 01 30


Maria Anvret, Life Science-koordinator
Västra Götalandsregionen: 0706-80 10 55

Åsa Särlvik, Kommunikatör Gothia Forum,
Västra Götalandsregionen, tel: 0767-92 66 46


 

Sociala medier

Följ oss även på:

Facebook
Twitter
Linkedin