null

Bloggar

Framtidens forskning i Bild- och interventionscentrum, BoIC

Sven Ekholm är senior rådgivare för Sahlgrenska Akademin för akademiseringen av BoIC. Den 11 december 2014 kommer han att hålla ett lunchseminarium i Hjärtat på Sahlgrenska universitetssjukhuset. Seminariet är särskilt intressant för dig som arbetar med forskning eller forskningsfrågor i eller kring Bild- och interventionscentrum (BoIC).

Sven Ekholm

Bildkälla: Akademiliv, Sahlgrenska akademin

För nästan tio år sedan beslöt man sig inom VGR, SU och GU/SA för att investera i en ny, flexibel byggnad för bild och bildbaserade interventioner (BoIC). BoIC skulle vara ett centrum för regional medicinsk vård med en verksamhet under konstant utveckling genom vetenskaplig forskning och utbildning.

För att få en bedömning av läget och vilka resursförstärkningar som skulle krävas för att genomföra projektet beslutade man inom SU och SA sig för att tillsätta ett externt Scientific Advisory Board. Sven Ekholms lunchseminarium handlar om vad Scientific Advisory Board har kommit fram till och vilka rekommendationer de ger. Han delar också med sig av sina funderingar om hur vi kan gå vidare.

Under seminariet serveras en lunchsmörgås till de deltagare som anmält sig före kl. 14.00 den 9 december. Om du önskar särskild kost, till exempel glutenfritt eller vegetariskt, maila: Helene.lindstrom@vgregion.se

Tid: 11.45-12.30

Plats: Hjärtats aula, Vita stråket 12, Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Seminariet inleds med ett besök av Elisabet Carlsohn på Sahlgrenska akademins Core Facilities, som kommer att berätta mer om vilka de är och vad de gör. Läs mer i deras folder.

Du anmäler dig genom Regionkalendern här. 

 

Sociala medier

Följ oss även på:

Facebook
Twitter
Linkedin