Bloggar

Bloggar

Invigning av Fas 1-studier på Klinisk prövningsenhet onkologi

Bandet är klippt. Och nu är också Klinisk prövningsenhet onkologi i gång med fas 1-studier. 
– Det som ni gör här är essensen av vad SU står för. Ni kopplar samman patienter, patientvården och omhändertagandet med forskning, utbildning, utveckling och innovationer. Och ni gör det som också är en del av vårt uppdrag –  ni samarbetar med näringslivet och knyter ihop sjukhuset med akademin. Det är otroligt viktigt, sa sjukhusdirektör Ann-Marie Wennberg vid invigningen.

I början av december 2019 beslutades att Sahlgrenska Universitetssjukhuset, som ett av få sjukhus i Norden, ska bygga upp en prövningsenhet för att bedriva fas 1-studier för solida tumörsjukdomar på vuxna. Samtidigt lämnar sjukhuset in en ansökan om att få göra även First in human-studier.

 Det känns otroligt roligt att vi ska få börja göra detta. Att få göra FIH- och fas 1-studier är att verkligen kunna vara med och göra skillnad för patienterna och att få vara med i den internationellt allra mest banbrytande forskningen, säger Annika Baan som är enhetschef för Klinisk prövningsenhet onkologi, Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Läs hela artikeln i Sahlgrenskaliv.se

Sociala medier

Följ oss även på:

Facebook
Twitter
Linkedin