Navigeringsmeny

null

Bloggar

Lars Ny blir verksamhetschef för Gothia Forum

Lars NyI takt med att Gothia Forum för klinisk forskning går in på sitt sjunde år tar Lars Ny över uppdraget som verksamhetschef den 1 januari 2016. Detta är en del i satsningen för att främja klinisk forskning i Västra Götaland.

 - Lars har en bred erfarenhet av klinisk forskning både inom akademin, sjukvården och industrin och har därmed goda förutsättningar att leda Gothia Forum in i nästa fas, säger Lars Grip, FoUU-direktör och biträdande sjukhusdirektör, Sahlgrenska Universitetssjukhuset.  

Lars Ny kommer närmast från uppdraget som medicinskt ansvarig för den kliniska prövningsenheten på Onkologen vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Han har en bakgrund som klinisk farmakolog och onkolog. Han är dessutom docent och adjungerad lektor vid Sahlgrenska akademin och har under en period varit forskningsläkare på AstraZeneca.

 - Gothia Forum har etablerat sig som en viktig motor i den kliniska forskningen som bedrivs på Sahlgrenska och i Regionen. Jag ser verkligt fram emot att tillsammans med medarbetarna driva ett fortsatt utvecklingsarbete av denna verksamhet i ett tydligt patientperspektiv och med ett fördjupat samarbete med akademi och näringsliv, säger Lars Ny.

Gothia Forum är en enhet inom Västra Götalandsregionen som har uppdraget att stärka klinisk forskning i Västra Götaland och därigenom bidra till bättre vård och behandling av patienter och till regional och nationell tillväxt inom Life Science-området. Gothia Forum har, sedan 2015, även uppdraget att fungera som regional nod för klinisk forskning i västra sjukvårdsregionen och därmed ingå i ett nationellt samordningssystem för kliniska studier.

I Gothia Forum ingår de fem enheterna Research Support Office (RSO),Sahlgrenska biobank (SaB), Clinical Trial Center (CTC), Primary care Trial Center (PTC), Verksamhetsutveckling, administration och strategiskt stöd.

 

Sociala medier

Följ oss även på:

Facebook
Twitter
Linkedin