null

Bloggar

Ribban för life science-industrin ligger på världsnivå

Sverige ska upp till världstoppen inom life science-industrin. Vi måste hålla ännu högre tempo och hitta nya samarbetsmodeller, säger Helena L Nilsson, chef för forskning, utveckling och utbildning på Västra Götalandsregionen, i en intervju i GP.

Helena L NilssonI början av året hissade innovationsmyndigheten Vinnova varningsflagg: Life science-industrin i Sverige krymper och om vi inte förbättrar klimatet för forskning och innovation finns risk att fler företag inom industrin lämnar Sverige och framtida satsningar hamnar i andra länder.

Bakgrunden är den strukturomvandling som pågår inom life science-industrin och där amerikanska Pfizers bud på brittisk-svenska Astra Zeneca satte problematiken i blixtbelysning.

- Vi har satsat mycket på den del som handlar om hälso- och sjukvårdens infrastruktur, alltså en satsning på möjligheterna till klinisk forskning och prövning. Det är en viktig satsning och något som såväl läkemedelsindustrin som den medicintekniska industrin efterfrågar, säger Helena L Nilsson, chef för forskning, utveckling och utbildning på Västra Götalandsregionen.

Läs mer i tisdagens tryckta version av GP, s.30.

Källa: http://www.vgregion.se/sv/Vastra-Gotalandsregionen/startsida/Regionutveckling/FoU/Nyheter/Artikel-Life-Science/

 

Faksimil, GP 10 juni 2014. Life Science

Faksimil, GP, 10 juni 2014. Klicka på bilden för att se större version.

Sociala medier

Följ oss även på:

Facebook
Twitter
Linkedin