Bloggar

Bloggar

Särskild arbetsgrupp som följer göteborgsk covid-forskning leds av Gothia Forum

Under våren bildades en särskild grupp inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset som ska följa den forskning som startas under coronapandemin. Bara inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset och Sahlgrenska Akademin har hittills ungefär 75 projekt ansökt om etikprövning för covidrelaterad forskning.

Uppdraget att följa covidforskningen, på hemmaplan och runtom i världen, kommer från sjukhusdirektör Ann-Marie Wennberg och FoUUI-direktör Caterina Finizia. Inflödet av studier har ökat sedan covid-19 började spridas på allvar i Sverige i mars i år. Alessio Degl’Innocenti, docent i psykologi vid Göteborgs universitet och verksamhetschef på Gothia Forum, leder arbetsgruppen.

– I dag finns ungefär 75 paraplyprojekt som pågår inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset och Sahlgrenska akademin, sen kan varje ansökan innehålla flera studier, säger Alessio Degl’Innocenti.

Många av covidprojekten på Sahlgrenska Universitetssjukhuset och Sahlgrenska akademin ligger inom infektion-, AnOpIva- och rehabmedicin. Det har inom sjukhuset även startats en biobank med prover från hundratals covidpatienter som bidrar med material till forskningen, både i Göteborg och internationellt.

Läs hela artikeln på sahlgrenskaliv.se

Sociala medier

Följ oss även på:

Facebook
Twitter
Linkedin