null

Bloggar

Shanghairankningen: Hög placering för GU inom livsvetenskaperna

När Shanghairankningen nu för första gången listar världens bästa lärosäten inom fältet Life Science och placerar sig Göteborgs universitet väl: som nummer två i Sverige inom ämnena biologiska vetenskaper och klinisk medicin. Resultatet på rankninglistan ses som ett kvitto på att GU är på rätt väg inom livsvetenskaperna.

Shanghairankningen omfattar flera breda ämnesrankningar, med fokus på naturvetenskap, Life Science, medicin och teknik. Rankningen använder utvalda indikatorer som ger olika poäng och betydelse för placeringen på listan. Även om många menar att mätmetoden är trubbig anses Shanghairankningen vara en av de mest pålitliga rankninglistorna för världens lärosäten.

De breda ämnesrankningarna har ännu inte uppdaterats för 2017, men däremot har nyligen nya smalare ämnesrankningar presenterats, som tidigare inte rangordnats. Inom Life Science och Biological Sciences placeras Göteborgs universitet som tvåa i landet och 42:a i världen. Biological Sciences omfattar bland annat biokemi, molekylärbiologi, biofysik, cellbiologi, marinbiologi, mikrobiologi och zoologi, och spänner över flera av universitetets institutioner och fakulteter.

Läs hela artikeln på Sahlgrenska akademins webbplats. 

Fler blogginlägg

Sociala medier

Följ oss även på:

Facebook
Twitter
Linkedin