Bloggar

Bloggar

Uppskattad tjänst för studieförfrågningar

Antalet studieförfrågningar, feasibilities, till Gothia Forum har ökat under 2021, från 48 st 2020 till 60 st 2021. Pandemin till trots har också gensvaret från hälso- och sjukvården ökat. Samordnade studieförfrågningar, en nationell tjänst som har utvecklats av Kliniska studier Sverige, har underlättat menar Eva Lavik Olofsson, projektledare på Gothia Forum och nodansvarig för studie-förfrågningar. 

Gothia Forum har under 2021 förmedlat 60 klinikförfrågningar, 16 landsförfrågningar och 4 övriga förfrågningar. Det var en ökning av antalet klinikförfrågningar från 48 st 2020 till 60 st 2021.
– Vi fått fler svar på våra studieförfrågningar 2021 men det har varit två tuffa år för sjukvården med pandemin. Trots det har vi ändå lyckats väldigt bra med att få svar på landsförfrågningar och hitta intresserade prövare, säger Eva Lavik Olofsson.

Uppskattad tjänst 

Tjänsten Samordnade studieförfrågningar har utvecklats av Kliniska Studier Sverige bland annat för att underlätta för life science-företag att få svar på studieförfrågningar från hälso- och sjukvården. Genom tjänsten ska företagen få fler snabba svar av hög kvalitet och kontakter till lämpliga kliniker i och med att noderna har breddat sina lokala och regionala kontaktnät till prövare. 

Tre av de företag som har testat tjänsten är Janssen, Pfizer och Novartis. I en artikel i Apotekarsocietetens Prövningen (sida 12) berättar de om sina erfarenheter och hur de ser att tjänsten kan bidra till Sveriges konkurrenskraft och möjligheten att positionera Sverige som en attraktiv nation för kliniska studier.

 

Läs mer: Nationell tjänst för feasibility-förfrågningar har ökat inflödet

Sociala medier

Följ oss även på:

Facebook
Twitter
Linkedin