null

Bloggar

Vård och teknik möts på Engineering Health

Ny teknik och samarbeten står i fokus för konferensen Engineering Health, som i år blir helt digital. Formatet förvandlar det fullspäckade tvådagarsevenemanget till ett smörgåsbord där det enkelt går att delta i utvalda delar. Välj bland presentationer om bland annat;  ny teknik för diagnostik, antibiotikaresistens som hälso- och forskningsutmaning, handtransplantation,  forskningsstudien Hjärtbussen och 3D-printing  och  stamceller . 
Engineering Health arrangeras den 13-14 april av Chalmers, i samarbete med Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sahlgrenska akademin och GU:s naturvetenskapliga fakultet. Dagarna är uppdelade i fyra huvuddelar:

  • New technology:P ushing the boundaries in diagnostics and treatment
  • Prevention: Keep out (of the hospital)!
  • Restoring health: New solutions for rehabilitation
  • Modern treatment: Personalised health- and self-care

I fokus står samarbeten där ny teknik kan hjälpa till att lösa vårdens utmaningar. Främsta syfte med dagarna är att erbjuda ny inspiration och sätta strålkastaren på de tvärdisciplinära samarbetena. Extern inspirationstalare är Carolina Klüft, som grundat organisationen Generation Pep. 

Hela programmet finns  ute och anmälan har öppnat: https://www.chalmers.se/en/areas-of-advance/health/news/Pages/Engineering-Health-2021.asp

Källa: Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Sociala medier

Följ oss även på:

Facebook
Twitter
Linkedin