Gothia Forum - regional nod

Gothia Forum har uppdraget att verka som regional nod för västra sjukvårdsregionen. Uppdraget innebär att främja klinisk forskning i Västra Götaland och norra delen av Region Halland. Mer konkret innebär uppdraget att vi ansvarar för regional samordning, fungerar som kontaktpunkt och stöd för aktörer i regionen samt  föreslår och driver nationella utvecklingssatsningar. 

 

Vi erbjuder

Gothia Forum erbjuder tjänster genom hela forskningsprocessen. Vi erbjuder stöd i alla faser av en studie, med allt från enstaka moment till att planera och projektleda en studie genom hela processen. Vi kan hjälpa till med exempelvis projektledning, feasibility, hälsoekonomiska analyser, medicinsk rådgivning samt stöd i regionutvecklingsfrågor. Vi erbjuder också GCP-utbildningar och seminarier inom klinisk forskning.  

Inom Gothia Forum finns även tre prövningsenheter och vi har ett stort nätverk med prövningsenheter inom Västra Götalandsregionen. 

Är du nyfiken på nyheter från Gothia Forum kan du anmäla dig till vårt nyhetsbrev här. Vi har även ett nyhetsbrev riktat till forskningssköterskor, kontakta sandra.k.olsson@vgregion.se om du är intresserad av att prenumerera
 

Kontakt

Har du synpunkter eller förslag på nationella utvecklingssatsningar kan du kontakta Sandra Olsson eller Christer Söderström (se högerkolumn).

För studieförfrågningar, feasibility och allmänna frågor är du välkommen att kontakta oss på: gothia.forum@vgregion.se

Vi är drygt 60 personer som arbetar inom Gothia Forum, du hittar personliga kontaktuppgifter till oss här.  
 

Kliniska Studier Sverige

Kliniska Studier Sverige är ett samarbete mellan Vetenskapsrådet och Sveriges sjukvårdsregioner. Utöver sex regionala noder består systemet av Kommittén för kliniska studier och Enheten för kliniska studier vid Vetenskapsrådet.
Kliniska Studier Sverige logotyp          


 

 

Kontakt

Christer Söderström
Nodföreståndare
Telefon
0700-82 50 90

Kontakt

Sandra Olsson
Projektledare för regional samordning
Telefon
0700-82 39 28